,

MESAJ de la cel mai înalt nivel al Comisiei Europene privind vaccinarea din România


Preşedintele Comisiei Europene trage un semnal de alarmă în legătură cu vaccinarea împotriva rujeolei, boală care a mai răpus un bebeluş din România. În discursul despre starea Uniunii, Jean-Claude Juncker a atras atenţia că nu mai trebuie să existe decese care pot fi prevenite.

Jean-Claude Juncker: 

Este inacceptabil că în 2017 încă sunt copii care mor din cauza unor boli care ar trebui să fie deja eradicate în Europa. (…) Copiii din România şi din Italia trebuie să aibă acces la vaccin anti-rujeolic la fel ca alţi copii din toată Europa. Fără drept de apel„.

Vaccin anti-rujeolă există acum, subliniază medicii. Ministerul Sănătăţii a cumpărat peste 560 de mii de doze. Ba chiar a lansat procedura de achiziţie şi pentru următorii 4 ani.

În ultimele luni, medicii i-au căutat pe cei care nu-şi vaccinaseră copiii şi le-au explicat importanţa imunizării. Au ajuns şi în comunităţile defavorizate, acolo unde sunt problemele cele mai mari.

La Târgu-Jiu, în campanie au mai fost implicaţi liderii romilor şi asistenţii comunitari. Totuși, încă mai sunt părinţi care amână sau refuză vaccinarea. Epidemia de la noi a pornit dintr-o comunitate săracă de romi, care nu erau nici măcar înscrişi la vreun medic. Unii abia reveniseră din Italia, unde circula virusul rujeolei.

De la începutul anului trecut, în toată ţara au fost peste 9.100 de cazuri și 34 de morţi – cei mai mulţi copii mici, nevaccinaţi.

NOTĂ OrtodoxInfo

Vă rugăm să ne sprijiniți! Ajutorul dvs. va fi pentru continuitatea acestui portal. Click pentru detalii.Sursa: http://ortodoxinfo.ro/2017/09/13/mesaj-de-la-cel-mai-inalt-nivel-al-comisiei-europene-privind-vaccinarea-din-romania/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *