,

Mii de persoane la protestul anti-UE din Italia: „Separare de Uniunea Europeană şi cuşca euro”


FOTO: http://images.epochtimes-romania.com/2017/11/2017_11_13_italy-1126593_rsz_crp.jpg

Mii de manifestanţi anti-UE şi-au exprimat furia faţă de Bruxelles în cadrul unuia dintre cele mai mari demonstraţii organizate vreodată împotriva blocului european, care a avut loc sâmbătă în Italia. Amploarea protestului a şocat ofiţerii de poliţie şi chiar a determinat ambasada SUA din Roma să emită o alertă de securitate, avertizând că „aproximativ 10.000 de persoane se află pe străzi”.

Printre cele mai urgente cereri ale tinerilor manifestanţi a fost ieşirea imediată a Italiei din UE, precum şi o ieşire din zona euro.

Protestul a avut loc după publicarea, vineri, a unui sondaj care probabil va alarma oficialii din Bruxelles, în condiţiile în care euroscepticismul este în creştere în Italia şi în sânul partidelor anti-UE renăscute.

Manifestanţii la protestul de sâmbătă, organizat de peste 40 de grupuri sociale şi politice, şi-au exprimat opoziţia faţă de Bruxelles precum şi faţă de guvernul italian actual. Condus de mişcarea politică EuroStop, protestul a trebuit să fie amânat cu aproximativ o oră din cauza numărului neaşteptat de mare de participanţi.

Printre sloganele scandate de mulţimea de manifestanţi au fost „Separare de Uniunea Europeană şi cuşca euro” sau „Spunem NU mafiei UE”.

Protestul de sâmbătă din Roma a fost organizat după o grevă generală amplă care a avut loc vineri în Italia şi în spatele căreia s-au aflat sindicate cheie ale comerţului.Sursa: http://ortodoxinfo.ro/2017/11/14/mii-de-persoane-la-protestul-anti-ue-din-italia-separare-de-uniunea-europeana-si-cusca-euro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *